У Львові робот-хірург Da Vinci прооперував першу дитину (ФОТО)

Робот-хірург Da Vinci прооперував першу дитину у Лікарні Святого Миколая. Про це інфорує пресслужба Центру хірургії Дитячої Лікарні Святого Миколая Першого медобʼєднання Львова.

Пацієнт — 11-річний хлопчик із онкопатологією. Da Vinci Si — одна з найсучасніших роботизованих систем у світі.

Дитячі хірурги давно мріяли про таку — більш компактну та зручну у користуванні. Завдяки меншому діаметру інструментів та оптики робот дозволяє оперувати навіть новонароджених. Із мінімальною травматизацією докволишніх органів і структур, зниженим ризиком крововтрати та скороченим часом самого втручання.

«Досі наші спеціалісти ділили одну операційну з хірургами дорослої Лікарні Святого Пантелеймона, які застосовують робот із 2020 року. Але завдяки благодійникам — компанії Meest Пошта та Ростиславу Кісілю — тепер у дитячій лікарні є свій Da Vinci. І якщо за три роки дитячі хірурги виконали трохи більше сорока роботичних операцій, то уже цього року планують подвоїти кількість таких втручань. Дякуємо нашим доброчинцям за їхній вагомий внесок у розвиток української медицини. Завдяки Da Vinci Si ми зможемо рятувати ще більше дитячих життів.» — йдеться у повідомленні.

Джерело

Новини України