Лікар попередив Майка Тайсона про смертельну небезпеку бою з блогером

Лікар попередив Майка Тайсона про смертельну небезпеку бою з блогером

Фото: Getty Images Тайсон ризикує померти у бою проти Пола

Колишній абсолютний чемпіон світу у надважкій вазі ризикує життям, виходячи в ринг в поважному віці.

Майк Тайсон може померти, якщо не відмовиться від бою проти Джейка Пола. Про це йдеться у статті The Conversation. У ній старший викладач медицини Університету Англії Раскін Стівен Г’юз наголосив на потенційно смертельних травмах, які може отримати легендарний у минулому боксер.

«Враховуючи вік 57 років і проблеми з алкоголем у минулому, «Залізний Майк» ризикує отримати субдуральну гематому, яка є розривом вен головного мозку. У людей похилого віку мозок має тенденцію втрачати об’єм. Це подовжує сполучні вени і робить їх більш уразливими до розриву.

Кровотеча з розірваних вен викликає скупчення крові, яке тисне на мозок. Це викликає сплутаність свідомості, втрату свідомості, неврологічну інвалідність і, у деяких випадках, смерть.

Відомо, що алкоголізм прискорює скорочення мозку і схоже, що Тайсон має це як минулий фактор ризику», — цитує Г’юза talkSPORT.

Лікар попередив Майка Тайсона про смертельну небезпеку бою з блогером

   Майк Тайсон буде битися з Джейком Полом у 58 років

Х’юз також нагадав і про серцеві захворювання, які можуть бути спричинені підвищеними навантаженнями для повернення в ринг.

«У середньому віці збільшується ймовірність серцевих захворювань, таких як аритмія (нерегулярне серцебиття), стенокардія (зниження притоку крові до серцевих м’язів) та інфаркт міокарда (серцевий напад).

Підтримка фізичної форми захищає від серцево-судинних захворювань, і режим тренувань Тайсона принесе йому велику користь. Однак спокуса перестаратися в тренажерному залі завжди є.

Надмірні фізичні навантаження можуть призвести до серцевого фіброзу (рубцювання серцевих м’язів), що згодом може призвести до серцевої недостатності, а іноді і раптової смерті.

Коронарний атеросклероз (звуження серцевих артерій) часто трапляється в середньому віці навіть у зовні здорових людей. Однак це може призвести до раптової смерті під час тренування.

Хоча регулярні фізичні вправи знижують цей ризик, пристрасть до кокаїну значно підвищує його — і, як відомо, Тайсон вживав цей наркотик у минулому», — підсумував Г’юз

Очікується, що бій Майка Тайсона проти Джейка Пола пройде 20 липня на стадіоні «Ей-ті-енд-ті Стедіум» в американському Арлінгтоні.

Раніше Тайсон показав підготовку до бою з блогером.

 

Джерело

Новини України