У Польщі ухвалили постанову про санкції на агропродукцію з РФ і Білорусі

У Польщі ухвалили постанову про санкції на агропродукцію з РФ і Білорусі

Фото: Associated Press Польські політики зазначили, що резолюція «відповідає потребам польських та європейських фермерів»

Польське радіо зазначає, що 441 депутат підтримав цей документ. І тільки двоє утрималися від голосування.

Польща ухвалила резолюцію про запровадження санкцій у зв’язку з імпортом російського та білоруського продовольства і сільськогосподарської продукції в ЄС. Про це повідомляє Польське радіо в п’ятницю, 8 березня.

«Сейм Республіки Польща ухвалив резолюцію про запровадження санкцій у зв’язку з імпортом російських та білоруських продовольства і сільськогосподарської продукції до Європейського Союзу. У резолюції польський Сейм наголошує на тому, що імпорт сільськогосподарської продукції з Росії та Республіки Білорусь продовжує приносити величезні доходи виробникам, торговцям і бюджетам цих країн. Нижня палата парламенту Польщі закликає Єврокомісію запровадити санкції на імпорт російського та білоруського продовольства і сільськогосподарської продукції до Євросоюзу», — йдеться в повідомленні.

«За» проголосував 441 депутат, іще двоє утрималися від голосування.

Польські політики зазначили, що резолюція «відповідає потребам польських та європейських фермерів, є голосом польського парламенту… посилює позицію польського уряду в переговорах з Європейським Союзом (та — ред.) закликає Євросоюз повернутися до правил, які діяли в торгівлі з Україною та іншими країнами поза межами Союзу до початку повномасштабної війни, що відповідає основним вимогам польських фермерів».

«Це наш моральний обов’язок — припинити торгівлю, яка може прямо чи опосередковано сприяти Нагадаємо, прем’єр-міністр Литви Інґріда Шимоніте заявила, що перекриття польськими фермерами литовсько-польського кордону схоже на спроби РФ посварити двох союзників України.зміцненню спроможності Росії та Білорусі, яка її підтримує, продовжувати війну з Україною. Ба більше — російський імпорт може містити зерно, вкрадене з окупованих територій України», — зазначається в документі.

Джерело

Новини України