Як триває будівництво нових кораблів РФ: у ВМС розповіли про поточну ситуацію

Росія не має достатньої кількості безпечних причалів у Чорному морі.

Чи будує РФ нові кораблі / ілюстрація УНІАН

Російське військове командування має проблеми з будівництвом нових кораблів для Чорноморського флоту в тимчасово окупованому Криму, повідомив речник Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук в ефірі телемарафону.

«Будувати їх на заводах тимчасово-окупованого Криму, м’яко кажучи, складно. Це показала практика на прикладі малого ракетного корабля «Аскольда», великого десантного корабля «Мінськ» чи підводного корабля «Ростов на Дону». Будують їх на території Росії, наприклад, в Казані. Там будують малі ракетні кораблі, які після цього переходять внутрішніми водами до нашої території», – пояснив Плетенчук.

Він також додав, що на цей час для Росії немає сенсу перекидати в акваторію Чорного моря нові кораблі через ряд причин. 

Відео дня

«Це, по-перше, дуже тривалий процес, який може розтягнутися на роки. По-друге, поповнювати корабельний склад зараз не має великого сенсу. Тому що ви бачите, що навіть дати раду тим одиницям, які в них є в наявності, зараз ворог не може. Суто технічно, вони можуть завести в Чорне море відносно невеликі одиниці з Каспію чи інших регіонів. Але поповнювати склад вже існуючих кораблів, яким не вистачає причалів у Чорному морі – цьому логіки мало», – каже Плетенчук.

Джерело

Новини України