В Україні зростуть ціни на цигарки

В Україні зростуть ціни на цигарки

Фото: pixabay.com

Кабінет Міністрів схвалив проект закону про поетапне підвищення акцизів на тютюнові вироби. Згідно з документом, ставки акцизного податку на цигарки збільшуватимуться до 2028 року, доки не буде досягнуто рівня, встановленого Директивою Ради Європейського Союзу, якого Україна зобов’язалася дотримуватися. Про це повідомив представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук.

Ставки акцизного податку також будуть підвищені на тютюн та промислові замінники тютюну. Однак для виробів тютюну для електричного нагріву, таких як «айкоси», ставки будуть зменшені. Валютою для вимірювання ставок під час ухвалення законопроекту у Верховній Раді стане євро, щоб уникнути впливу інфляції на підвищення ставок акцизного податку.

19 січня в умовах військового стану Кабмін ввів контроль за продажем товарів у Duty Free: обмежене придбання однією особою до 2 пачок цигарок та 2 літрів алкоголю на добу. Метою рішення є ліквідація схеми ухилення від сплати податків при реалізації тютюнових виробів та алкогольних напоїв у таких магазинах. Для контролю за продажем алкоголю та тютюну в Duty Free встановлено обмін інформацією між Держприкордонслужбою, ДПС, Держмитслужбою та магазинами для ідентифікації покупців. 10 січня Державна регуляторна служба відхилила законопроект про заборону видимого розміщення тютюнових виробів у місцях роздрібної торгівлі, розроблений Державною службою з питань безпеки харчових продуктів та захисту споживачів.

Джерело

Новини України