Один з найбільших НПЗ Росії зупинив роботу через атаку дронів

Один з найбільших НПЗ Росії зупинив роботу через атаку дронів

Фото: росЗМІ Дрон атакував НПЗ у Нижньогородській області РФ

Під Нижнім Новгородом зупинено роботу ключового НПЗ Росії, що переробляв 5% нафти країни.

Завдяки сьогоднішній атаці дронів виведено з ладу один з найпотужніших у Росії нафтопереробних заводів Лукойл-Нижньогороднафтооргсинтез у місті Кстово у Нижньогородській області. Про це повідомляє Defence Express.   В російських Telegram-каналах пишуть, що знищено найголовніший елемент заводу — одну з установок переробки нафти, яка є ключовою у всіх технологічних процесах. Завод припинив роботу.

Цей НПЗ є одним з найпотужніших у Росії. Станом на 2022 рік підприємство перероблювало 15 млн тонн нафти, що складало близько 5% від загального обсягу російської переробки загалом.   На початку цього року через поломку компресійного обладнання вийшла з ладу ще одна установка каталітичного крекінгу. А загалом їх на заводі лише дві. Швидко полагодити установку неможливо, бо для цього необхідно замовити західні складники, а цієї можливості у Росії немає через санкції. 
Російське пропагандистське інформаційне агентство ТАСС повідомило, що роботу технологічної установки на підприємстві припинили «у зв’язку з інцидентом». Але пізніше інформагенство написало, що новину про зупинку роботи НПЗ опублікували помилково. Наразі неможливо встановити, чи функціонує завод.

Нагадаємо, дрон атакував нафтопереробний завод у місті Кстово Нижньогородської області РФ. Внаслідок удару на території підприємства виникла пожежа. Крім того, цієї ночі БПЛА атакували нафтобазу в Орлі. Після вибуху там почалася пожежа.

Також про атаки безпілотників повідомили у Бєлгородській, Курській, Воронезькій і Московській областях РФ.

Джерело

Новини України