В Одеській області покарають серійного крадія

Під час досудового розслідування правоохоронці встановили, що зловмисник – раніше судимий за незаконне придбання й зберігання наркотичного засобу та перебуває на іспитовому терміні. Чоловік ніяких висновків для себе не зробив і продовжив протиправну діяльність. Протягом декількох місяців у темну пору доби зловмисник обікрав п’ять автомобілів жителів райцентру, припарковані ними біля однієї з багатоповерхівок. Деякі транспортні засоби були не зачинені, а в деяких правопорушник пошкодив замки та скло, аби проникнути в салон. З автівок він викрав інструменти, акумулятори, колеса, шини, гроші та інше майно. Загальна сума викраденого склала 49,5 тис. грн.

Також зловмисник обікрав господарську будівлю, в яку проник, пошкодивши дах, звідки викрав два велосипеди вартістю 5000 грн.

Розшукавши правопорушника, поліцейські вилучили частину викраденого майна за місцем його мешкання, а частину речей він встиг продати. Втім, правоохоронці знайшли і те майно, яке також вилучили.

«Зібравши достатньо доказів злочинної діяльності фігуранта, ми під процесуальним керівництвом Білгород-Дністровської окружної прокуратури висунули йому обвинувачення у крадіжках, поєднаних з проникненням у приміщення та сховища, вчинених в умовах воєнного стану, зокрема повторно. Суд обрав чоловіку запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. Обвинувальний акт ми вже скерували до суду. Згідно з частиною 4 статті 185 Кримінального кодексу України, правопорушнику загрожує позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років», — зазначив начальник Білгород-Дністровського районного відділу поліції Павло Бобчинський.

Джерело

Новини України