Вартість біткоїну перевищила 70 тисяч доларів – це історичний максимум

Вартість біткоїну перевищила 70 тисяч доларів – це історичний максимум

Фото: pixabay.com

На торгах 8 березня вартість біткоїну вперше в історії перевищила позначку 70 тисяч доларів. Цей абсолютний історичний максимум протримався недовго — невдовзі біткоїн знову знизився в ціні. Про це пише Reuters.

Вдень під час торгів біткоїн піднявся до $70 105. Потім валюта швидко впала і торгувалася вже на рівні трохи більше 68,3 тисячі. При цьому аналітики запевняють, що попит на «крипту» зростатиме, а вартість біткоїну ще не досягла можливого максимуму.

Експерти крипторинку вважають, що першопричиною історичного зростання біткоїну стала масова хвиля покупок, що продовжується, з боку нових біржових фондів (ETF), які базуються у США і працюють з біткоїном. Ціна біткоїну становила близько 45 тисяч доларів, коли ці ETF розпочали свою роботу 11 січня. Після короткочасного падіння до рівня 39 тисяч доларів, біткоїн швидко піднявся до понад 50 тисяч доларів до середини лютого. Після того як ціна кілька тижнів коливалася близько 51 тисячі доларів, наприкінці місяця вона знову почала стрімко зростати.

5 березня курс біткоїну у вівторок, 5 березня, перевищив позначку 69,2 тисячі доларів на біржі Binance. Таким чином, біткоїн оновив історичний максимум, досягнутий у листопаді 2021 року. За останній місяць біткоїн подорожчав приблизно на 60%, а його капіталізація перевищила 1,27 трильйона доларів. Біткоїн — перша і найвідоміша з багатьох інших віртуальних валют. Головною її перевагою вважається неможливість підробки, оскільки кожна «монета» — це набір даних, ретельно захищений від злому та копіювання за допомогою різних криптографічних методів захисту.
Джерело

Новини України