Про перерахуни пенсій та грошових виплат з 1 березня


6 березня 2024 року начальник відділу обслуговування громадян № 13 Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області Ольга Кириєнко виступила на онлайн-семінарі для структурних підрозділів Донецької обласної державної адміністрації, органів місцевої влади з питань проведення перерахунків пенсій та грошових виплат з 1 березня 2024 року.


Учасникам відеоконференції повідомлено, що з 1 березня 2024 року разом із щорічною індексацією пенсій буде проведено перерахунок пенсій з урахуванням розміру прожиткового мінімуму для непрацездатних осіб, встановленого на 1 січня 2024 року тощо.

Підвищенню підлягають розміри мінімальної та максимальної пенсії, доплати за понаднормовий стаж (непрацюючим пенсіонерам), надбавок і інших складових, які обчислюються із розміру прожиткового мінімуму для непрацездатних осіб.

Детальну інформацію про результати проведеного перерахунку пенсій та грошових виплат з 1 березня 2024 року дивіться за посиланням https://tinyurl.com/yfs2pvaa.

Переглянути результат перерахунку пенсії можна в особистому кабінеті на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України — http://portal.pfu.gov.ua в розділі «Моя пенсія» у вкладці «Розпорядження про призначення/перерахунок пенсії».

Джерело

Новини України