Каметсталь у 2023 році сплатила понад 2 млрд. грн. податків

Попри економічні, логістичні та енергетичні складнощі роботи в умовах воєнного стану, Каметсталь торік збільшила податкові надходження у порівнянні з 2022 роком і перерахувала до бюджетів усіх рівнів 2 млрд 154 млн грн податків та зборів.

Майже 605 млн грн отримав бюджет міста Кам’янського. До обласного та держаного бюджетів надійшло понад 1 549 млн грн.

Найзначніші джерела наповнення Каметсталь бюджетів різних рівнів: єдиний соціальний внесок, який склав понад 401 млн грн; земельний податок – понад 364,5 млн грн; податок на доходи фізичних осіб торік склав 352,5 млн грн.

Також до казни у 2023 році відраховано майже 156,5 млн грн податку на прибуток і понад 154 млн грн екологічного податку.

Сергій Полухін, директор фінансовий Каметсталь:

– Всупереч випробуванням та викликам воєнного часу, Каметсталь, разом з усіма підприємствами Групи Метінвест, залишається стабільним виробником важливої для економіки країни металопродукції та відповідальним платником податків державі. У цей складний час металургійний комбінат також є надійною опорою економіки Кам’янського та найбільшим донором для міського бюджету. Відраховані підприємством кошти значною мірою допомагають підтримувати стабільність виплати заробітної плати співробітникам комунальних підприємств міста, забезпечувати роботу лікарень та інших міських програм. Ми разом працюємо для України і українців.

Нагадаємо, у 2023 році з урахуванням асоційованих компаній та спільних підприємств Група Метінвест перерахувала до бюджетів усіх рівнів в Україні 14,6 млрд грн податків та зборів. Відмова від належних компанії за законодавством податкових пільг дала змогу спрямувати додаткові кошти на ті напрями, де це потрібно найбільше.

Джерело

Новини України