Як ветеранам отримати житло або відшкодування

Ветерани можуть отримати житло або покращити умови проживання, ставши на квартирний облік.

Ветерани, які отримали поранення, контузію або каліцтво під час участі в бойових діях чи при виконанні обов’язків військової служби, забезпечуються житлом протягом двох років з дня взяття на квартирний облік. Житло надають місцеві ради та адміністрації, якщо на нього виділено фінансування з бюджету.

Український ветеранський фонд надає безплатні юридичні консультації ветеранам, військовим та їхнім родинам. Щоб отримати правову допомогу, необхідно заповнити заявку на сайті фонду. 

Щоб стати на квартирний облік, необхідно зібрати: 

Залежно від конкретної підстави постановки на облік:

Зібрані документи необхідно подати до відділу, що зараховує на квартирний облік (наприклад ЦНАП). Протягом 30 календарних днів з дня подачі документів буде рішення щодо взяття на квартирний облік. У разі задоволення заяви отримаєте письмову відповідь з повідомленням дати взяття на облік, виду і номера черги. У разі відмови отримаєте лист з мотивацією відмови та роз’ясненням. 

Гроші замість житла: як отримати

Отримати грошову компенсацію можуть особи з інвалідністю внаслідок війни I та II групи, ВПО, які є учасниками бойових дій або особами з інвалідністю внаслідок війни ІІІ групи, члени сім’ї особи, яка загинула (пропала безвісти).

Щоб отримати компенсацію, необхідно перебувати на квартирному обліку. Внутрішньо переміщеним особам потрібно перебувати протягом року на обліку в Єдиній інформаційній базі даних про ВПО за місцем фактичного проживання в межах м. Києва або однієї з областей.

Порядок отримання грошової компенсації:

Зверніть увагу, що виплата компенсації залежить від суми асигнувань, виділених для виплати таких компенсацій.

Джерело: Український ветеранський фонд

Джерело

Новини України