Ціна на золото оновила історичний рекорд

Ціна на золото оновила історичний рекорд

Фото: Getty Images Вартість золота оновила історичний рекорд

Вартість золота зростає на тлі ослаблення курсу долара США і зниження прибутковості американських держоблігацій.

Ціна на золота досягла нового історичного максимуму та продовжує зростати. Про це свідчать результати торгів у четвер, 7 березня.

Так, квітневі контракти на нью-йоркській біржі Comexзросли на 6,35 доларів – до 2164,55 доларів за унцію.

Видання Trading Economics зазначає, що ралі підтримується ослабленням курсу долара США і зниженням прибутковості держоблігацій. Це, зі свого боку, зумовлено сподіваннями на те, що Федеральна резервн система (ФРС) США найбличим часом почне знижувати процентні ставки на тлі погіршення ситуації в економіці країни.

Виходячи з котирувань ф’ючерсів на розмір ставки, трейдери наразі оцінюють у 70% ймовірність її зниження Федрезервом у червні.

Також аналітики ринку очікують, що ціна на золото піщніметься це вище, оскільки «бичачі» настрої залишаються домінантними.

Нагадаємо, на початку грудня 2023 року ціна на золото вперше в історії перевищила 2100 доларів за унцію. Тоді аналітики прогнозували, що вартість дорогоцінного металу може залишитися вищою $2000 за унцію у 2024 році.

Раніше стало відомо, що росіяни масово вивозять золото з країни. Так, в одного чоловіка вилучили понад 200 кг золота. При цьому він не зміг підтвердити походження злитків, коштів, на які він їх придбав, а також мету вивезення золота.

Джерело

Новини України