Закон про мобілізацію: адвокат розповів, якими мають бути обмеження для ухилянтів

Він наголосив, що багато чоловіків призивного віку майже в 95% випадків за кордоном комфортно користуються всіма документами, банківськими рахунками і посвідченнями водія, які їм видала Україна.

Адвокат виступив за створення незручночней для втікачів від мобілізації / колаж УНІАН, фото УНІАН

Обмеження військовозобов’язаних у законопроекті про мобілізацію мали б стати частиною заходів щодо зменшень прав громадян України, які не дотримуються свого конституційного обов’язку. Про це заявив адвокат Юрій Танасійчук в ефірі КИЇВ24.

«Це не є саме покарання, це мало б бути частиною заходів щодо обмежень відповідних прав громадян України, які не дотримуються свого конституційного обов’язку щодо захисту суверенітету і незалежності держави, будучи її громадянином», — зазначив адвокат.

Танасійчук пояснив, що є прихильником подібних обмежень щодо людей, які ухиляються від служби у ЗСУ, оскільки багато чоловіків призивного віку майже в 95% випадків за кордоном комфортно користуються всіма документами, банківськими рахунками і посвідченнями водія, які їм видала Україна. 

Відео дня

«Звісно, не буде процедури автоматичного скасування, також і у межах країн ЄС, але це створить суттєві незручності для цих втікачів, суттєво скоригує таку безкарність для них», — додав він.

Джерело

Новини України