Жителька Одеської області підгледіла пароль до мобільного банківського додатка знайомої та вкрала 10 000 гривень

Правоохоронці встановили, що жителька Білгорода-Дністровського, перебуваючи у знайомої вдома, скористалася нагодою і підгледіла пароль до мобільного банківського додатка жінки, коли та його вводила в смартфоні. А згодом потай взяла той телефон і перерахувала з її картки на свою 10 тисяч гривень. Коли потерпіла виявила нестачу грошей на банківському рахунку і звернулася в поліцію, правоохоронці оперативно встановили правопорушницю. У скоєному вона зізналася, але кошти не повернула, бо витратила.

А от чоловік, який перебував на іспитовому терміні за крадіжку та незаконне заволодіння транспортним засобом, належних висновків для себе не зробив і, працюючи різноробочим в одному із пансіонатів у Білгород-Дністровському районі, обкрадав заклад. Поліцейські встановили, що зловмисник, користуючись відсутністю відпочиваючих, протягом трьох місяців привласнив телевізор, інструменти, комп’ютерну техніку та інше майно на загальну суму понад 48 тисяч гривень. Частину викрадених речей він продав, але поліцейські майже все розшукали та вилучили в якості речових доказів.

«Зібравши достатньо доказів злочинної діяльності фігурантів, ми під процесуальним керівництвом Білгород-Дністровської окружної прокуратури висунули їм обвинувачення, залежно від скоєного, у крадіжках, вчинених в умовах воєнного стану, зокрема повторно. Слідство ми завершили і обвинувальні акти скерували до суду. Згідно з частиною 4 статті 185 Кримінального кодексу України, правопорушникам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років», — прокоментував начальник Білгород-Дністровського районного відділу поліції Павло Бобчинський.

Джерело

Новини України