За що Полтававодоканал заборгував Полтаваобленерго та як це вплине на споживачів

За інформацією: Суспільне Полтава.

Фото: Суспільне Полтава

В обласного комунального підприємства "Полтававодоканал" сформувався борг перед "Полтаваобленерго". Він пов’язаний із утворенням різниці за розподіл електричної енергії між нинішнім тарифом і тим, який закладений у тариф "Полтававодоканалу".

Про це 4 березня під час наради повідомив головний інженер "Полтававодоканалу" Юрій Заставський. Який розмір боргу, поки невідомо.

"Зараз "Полтававодоканал" готує звернення до депутатів обласної ради про спрямування фінансової допомоги підприємству. Місячний касовий розрив становить 2,7 мільйона гривень, це тільки за розподіл електричної енергії. У тарифі закладена сума 3,2 мільйона (за електроенергію ― ред.). Фактично споживання електроенергії ― на 5 мільйонів 900 тисяч гривень", розповів головний інженер "Полтававодоканалу" Юрій Заставський.

Це питання спочатку обговорюватимуть під час постійної комісії обласної ради з питань житлово-комунального господарства, а потім розглянуть на позачерговій сесії Полтавської облради.

Полтававодоканал заборгував Полтаваобленерго. Фото: Суспільне Полтава

"Варіанти вирішення на даний час такі, що потрібно дофінансовувати, оскільки тариф (нинішній тариф "Полтававодоканалу" ― ред.) не покриває всієї вартості електропостачання та розподілу електричної енергії. Ми будемо писати за рішенням комісії (обласної комісії з питань житлово-комунального господарства ― ред.), а потім сесії гарантійний лист на те, що ми профінансуємо, щоб не було ніяких відключень споживачів", ― повідомив перший заступник начальника Полтавської ОВА Богдан Корольчук.

Попередньо, за словами Богдана Корольчука, сесію скличуть 8 березня 2024-го.

Як повідомив під час наради представник "Полтаваобленерго", питання між підприємствами вирішать, якщо "Полтававодоканал" погасить заборгованість.

Новини України