Україна вперше пройшла зиму на власному газі

Україна вперше пройшла зиму на власному газі

Фото: facebook.com/oleksiy.chernyshov

Незважаючи на війну, Україні вперше вдалося пройти зиму, використовуючи лише власний газ. Про це повідомив голова НАК «Нафтогаз України» Олексій Чернишов на сторінці у Facebook.

— Перший день весни. Це означає, що ми пройшли зиму повністю на українському газі! Історична подія, – написав він.

Чернишов зазначив, що ще десять років тому в це важко було повірити, і два роки тому, коли почалося повномасштабне вторгнення РФ, «у це теж було важко повірити, але фахівці в газовій галузі зробили це».

Він додав, що компанія робитиме усе можливе для того, щоб підтримувати тенденцію енергонезалежності України.

25 вересня голова Нафтогазу Олексій Чернишов заявив, що Україна вперше досягла достатнього рівня видобутку газу, щоб забезпечити опалювальний сезон без залежності від імпортного палива. Він відзначив збільшення видобутку газу в країні, наголосив на рекордній кількості пробурених свердловин у 2023 році та й запевнив, що планується проходити зимовий сезон на газі українського видобутку без зміни його вартості для населення. 31 серпня було опубліковано результати стрес-тесту, який показав, що українська газова інфраструктура здатна функціонувати без транзиту російського газу у разі атак на газову інфраструктуру чи зупинення транзиту. 29 серпня компанія «Укргазвидобування» відкрила нове родовище газу, яке було вивчене з нуля з використанням 3D сейсморозвідувального дослідження. Геологічна інформація вказує на можливі запаси до 1 млрд кубометрів газу. Це вже третє відкрите родовище за серпень.
Джерело

Новини України