«Щоб стан пораненого не став критичний»: Анастасія Кіндра з Полтавщини працює медикинею на фронті

За інформацією: Суспільне Полтава.

Анастасія Кіндра біля службових автомобілів. Фото надані А. Кіндрою

Нині вона фельдшерка медичного пункту батальйону. Спочатку Анастасія працювала на Сумському напрямку, а нині – на Бахмутському.

"Якщо брати стосовно медицини, то майже кожен день там у когось болить голова, у когось температура, у того розтягнення кінцівок, руку травмував або ногу. Тобто з медициною кожен день стикаємось, але не те щоб невідкладною, а більше повсякчасною. Ми евакуюємо. Тобто поки у нас іде евакуація з точки до стабілізаційного пункту ми надаємо допомогу, щоб стан пораненого не став критичним, а далі вже ми передаємо стабілізаційному пункту", розповіла фельдшерка медичного пункту батальйону Анастасія Кіндра.

Анастасія Кіндра під час служби Фото надані А. Кіндрою

Анастасія Кіндра під час служби Фото надані А. Кіндрою

Анастасія Кіндра з іншими військовослужбовцями Фото надані А. Кіндрою

Анастасія Кіндра з іншими військовослужбовцями Фото надані А. Кіндрою

Вдома Анастасія не була три місяці. Нині повернулася, щоб пролікуватися.

"У мене є хронічна хвороба, яка зараз в періоді загострення. Тобто я заступила в наряд і мені стало дуже-дуже погано. Одразу мені дали направлення і відправили в лікарню. Зараз я десь вже тиждень в місті, зараз лікуюся. Взагалі обстановка дуже відрізняється, бо там (в зоні бойових дій – ред.) як проходиш повз, є і будинки яких або немає, або наполовину немає".

Анастасія Кіндра. Фото: Суспільне Полтава

Після перемоги дівчина планує вивчитися на лікаря. А поки після лікування – повернутися у зону бойових дій.

"Мене весь час запитують: «Що там, коли перемога? Що там?». У нас там, як в бійців – нам дають наказ – ми його виконуємо так само і в медиків – у нас є наказ, ми його виконуємо. Я кажу: доки там в багатьох людей не зміниться ось тут (в голові – ред.) і в держави, то у нас не буде такої близької перемоги, як вони того хочуть".

Новини України