«Пікапи для миру»: британські фермери показують приклад польським аграріям

Сьогодні, 2 березня, в межах акції «Пікапи для миру» волонтерська група фермерів з Великої Британії передала 27 позашляховиків для наших захисників на фронт.

Про це повідомила Львівська обласна військова адміністрація, пише DailyLviv.com.

«Поки фермери наших найближчих сусідів організували блокаду українсько-польського кордону, висипають зерно, яке наші люди збирають під обстрілами, ризикуючи життям, і затримують фури, які везуть життєво необхідну допомогу українським воїнам, інші фермери їдуть тисячі кілометрів, щоб подарувати свої позашляховики, аби наша держава перемогла.

Сьогодні британський фермер Марк Лерд та ще 45 його друзів привезли на Львівщину 27 пікапів. Машини наповнені інструментами, лопатами, запасними шинами, медикаментами, одягом, генераторами, палатками, спальними мішками та іншою гуманітарною допомогою для наших оборонців.

Ці 27 позашляховиків, відповідно до запитів, які військові частини скерували у Львівську обласну військову адміністрацію, ми передали 24 ОМБр імені короля Данила, 125 окремій бригаді територіальної оборони Збройних сил України, 150 навчальному центру Командування Сил ТрО ЗСУ, спецпідрозділу «Омега» та для підсилення мобільних вогневих груп на Львівщині.

Щиро дякую Маркові Лерду, який допомагає ЗСУ з 2014 року, а з початком повномасштабної війни залучив до цього багато своїх друзів. У межах акції «Пікапи для миру» загалом вони передали на передову уже понад 300 машин.

Дякуємо народові Великої Британії за лідерство у підтримці України! Це дуже мотивує.

Вірю, що в ситуації на кордоні здоровий глузд нарешті переможе. І Україна обовʼязково переможе», – зазначив начальник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький.

Свою акцію британці називають Pickups for Peace «Пікапи для миру». Благодійну ініціативу започаткував британський фермер Марк Лерд, який допомагає ЗСУ з 2014 року. Щоб передати машини, він приїхав особисто.

«Ми прагнемо допомогти Україні, адже бачимо, як відчайдушно ви боретеся. Тому не плануємо зупинятися та продовжуватимемо передавати авто, наповнені гуманітарною допомогою, до завершення війни. Дякую усім, хто підтримує нас та донатить. Завдяки цим людям 27 автомобілів проїхали через усю Європу, аби допомагати вам у вашій меті наближати перемогу», – зазначив Марк Лерд.

На початку повномасштабної війни благодійника підтримали десятки аграріїв Сполученого Королівства та вже віддали на потреби українських військових 274 машини, до слова ініціативу розпочали у лютому 2023 року. Так, враховуючи сьогоднішні 27, кількість автівок перетнула межу у 300 одиниць.

З початку ініціативи фермери віддавали власні машини. А зараз, коли їх кількість збільшується, організовують збори, на які купують, та самі ж і доставляють пікапи в Україну. Так, сьогодні на передачі були присутні 45 британців – волонтерів та їхніх рідних.

За словами волонтера, який підтримує ініціативу, машини ніколи не їдуть порожніми, вони завжди завантажені гуманітарним вантажем. За ввесь час було багато допомоги для переселенців, зокрема, й дитячих речей. Дуже важливим вантажем серед усього є засоби тактичної медицини, які необхідні для стабілізації поранених, турнікети, кровоспинні препарати. А також інвентар, який полегшує виконання завдань на фронті: лопати, інструменти, запасні шини, аптечки, генератори, спальні мішки, палатки, бензопили. На початку цієї зими привозили рибальські сітки, таким був запит ППО.

«Як військовий, який довгий час воював у Донецькій області, я знаю, якою цінною є ця ваша допомога. Пікапи – це порятунок для мобільних вогневих груп. Багато часу нам доводиться проводити під відкритим небом, тому ми потребуємо захисту не лише від дощу, снігу чи спеки, а й від ворожих  «шахедів». 

Та віримо, що усьому приходить кінець, і їхнім «шахедам» теж. Що більше допомоги, то швидше настане перемога», – наголосив т.в о командира інженерно-маскувальної роти Повітряних Сил України капітан Олександр Коріньовський. 

Джерело

Новини України