Швейцарія приєдналася до 13 пакету санкцій ЄС проти РФ

Швейцарія приєдналася до 13 пакету санкцій ЄС проти РФ

Фото: Подробиці Швейцарія підтримала 13-й пакет санкцій ЄС проти Росії

Санкції стосуються осіб та компаній, які поставляють з КНДР до РФ оборонну техніку, причетні до депортації українських дітей.

Швейцарія оголосила про приєднання до 13-го пакета санкцій Європейського Союзу проти Росії. Про це повідомила пресслужба швейцарського уряду в п’ятницю, 1 березня.

Зокрема, країна розширила санкційні списки, включивши до них ще 106 фізичних і 88 юридичних осіб. Крім того, Швейцарія запровадила додаткові торговельні санкції, щоб ще більше перешкодити Росії купувати важливі для промисловості товари і технології для збройних сил.   Список товарів, що підпадають під заборону на експорт, також розширився: наприклад, Швейцарія, згідно з 13-м пакетом санкцій, заборонила продаж і експорт у Росію компонентів, які використовуються під час проєктування і виробництва безпілотників.

Нагадаємо, 22 лютого Євросоюз ухвалив 13 пакет санкцій проти Росії. Обмеження стосуються 106 фізичних та 88 юридичних осіб, відповідальних за дії, що підривають або загрожують територіальної цілісності, суверенітету та незалежності України.

Влада ЄС у межах санкцій запровадила обмеження щодо низки губернаторів, «чиновників» на окупованих територіях України, представників КНДР, 10 іноземних компаній.

Країни, що допомагали РФ обходити санкції, припиняють співпрацю

Джерело

Новини України