Польські фермери повністю перекрили КПП «Шегині» та частково «Ягодин» — ДПСУ

Польські фермери повністю перекрили КПП "Шегині" та частково "Ягодин" - ДПСУ

Фото: suspilne.media

Польські фермер-протестувальники повністю заблокували пункт «Шегині» на кордоні. Вони не пропускають фури ані на в’їзд, ані на виїзд із України. Частково перекрито і «Ягодин». Про це розповів речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко в ефірі телемарафону.

— О 13:00, як повідомила нам польська сторона, польські фермери відмовилися пропускати будь-яку вантажівку, яка слідує або у бік України, або у бік Польщі. Хоча й до цього на цьому напрямі був критичний мінімум перетину кордону вантажівками. Наприклад, за минулу добу цей напрямок перетнуло лише 47 вантажних транспортних засобів в обох напрямках. А нині ми фіксуємо по нашому пункту пропуску безпосередньо, що вантажівки не рухаються ані з Польщі, ані до Польщі. Польська сторона не приймає вантажні транспортні засоби до себе з України, — констатував речник.

Демченко додав, що, окрім цього, суттєве зниження кількості перетинів кордону вантажівками залишається і на пункті пропуску «Ягодин». Минулої доби тут перетнуло кордон 111 вантажівок, що прямували з Польщі до України. Як і раніше, польські фермери не пропускають тут жодної вантажівки, що прямує з України до Польщі.

Станом на 1 березня польські фермери продовжують блокувати рух вантажних транспортних засобів на кордоні на шести пунктах пропуску — «Ягодин», «Устилуг», «Угринів», «Рава-Руська», «Шегині» та «Краківець». Раніше прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск заявив, що Польща ретельно проаналізує вплив рішення Латвії заборонити імпорт російських харчових продуктів і не виключає введення подібних заходів. Це допоможе частково вирішити проблему «надлишку пропозиції та нерівної конкуренції» для фермерів.
Джерело

Новини України