Мер Кам’янського: “Допомога армії для нас – один з найважливіших напрямків”

У 2024 році виділено 135 мільйонів гривень на посилення обороноздатності міста, допомогу ЗСУ та інші повʼязані з війною напрямки, що складає 25% від всіх коштів, які направлені на незахищені статті бюджету міста.

Ці кошти спрямовані на посилення армії та закупівлю оснащення, необхідного нашим воїнам, на допомогу ветеранам, родинам військовослужбовців і сім’ям загиблих Героїв, будівництво й дооснащення захисних споруд, на посилення обороноздатності міста та інші заходи, пов’язані з війною.

Загалом цьогорічний бюджет міста – 3 мільярди гривень. З них 2,4 мільярди – це захищені видатки бюджету. Вони включають в себе заробітну плату вчителів та вихователів, лікарів, працівників культури, спорту та інших працівників бюджетної сфери, яких в місті Камʼянському налічується 11 500 осіб. Також ця частина бюджету забезпечує харчування, закупівлю обов’язкових лікарських засобів та медичних виробів, оплату комунальних послуг та енергоносіїв бюджетних установ, соціальні послуги населенню та інші важливі видатки. Незахищені видатки становлять 525,3 млн гривень. Це кошти, які забезпечують життєдіяльність міста, а саме: ремонт житлового фонду, аварійний ремонт доріг, утримання зовнішнього освітлення, зелених насаджень, забезпечення роботи аварійної та диспетчерської служб, ремонти об’єктів освіти, охорони здоровʼя та соціального захисту, роботу громадського електротранспорту та інші. До того ж, за останні 2 роки ціни на виконання різних видів робіт, повʼязаних з утриманням інфраструктури міста, значно зросли.

Допомога військовим є одним із пріоритетних напрямків діяльності Камʼянської громади. В подальшому, за можливості бюджету, будемо збільшувати видатки на обороноздатність країни.

Джерело

Новини України