Окремі військові безпідставно отримували «бойові» 100 тисяч — їм виплатили майже 187 мільйонів гривень

Окремі військові безпідставно отримували «бойові» 100 тисяч - їм виплатили майже 187 мільйонів гривень

Фото: novynarnia.com

Низка військовослужбовців в Україні протягом довгого періоду безпідставно отримували додаткову грошову винагороду. Через це країна зазнала збитків на 186,6 мільйона гривень, повідомили в Міністерстві оборони України.

— Низка військовослужбовців перебували у пунктах постійної дислокації та виконували функціональні обов’язки, не пов’язані з веденням бойових дій, але отримували бойові доплати.  Ідеться про факти виявлення відповідних наказів у військових частинах на Київщині, Житомирщині, Хмельниччині та Полтавщині, — наголосили у відомстві.

Порушення були виявленні під час аудиту. Наразі усі матеріали передано до правоохоронних органів для встановлення ступеня вини посадових осіб та відшкодування завданих державі збитків.

В кінці січня уряд України спрости систему виплат сім’ям полонених, зниклих або загиблих військовослужбовців. Тепер Міноборони легко отримує доступ до держреєстрів. Ці дані можуть  використовуватись для оперативного визначення членів сім’ї військовослужбовців для виплати одноразової грошової допомоги у розмірі 15 мільйонів гривень.  25 січня Кабінет міністрів ухвалив рішення про подовження виплат для внутрішньо переміщених осіб (ВПО) до 1 березня. Пенсіонери-переселенці також матимуть додаткові шість місяців підтримки.
Джерело

Новини України