Литва заперечує транзит українського зерна до Польщі своєю територією

Литва заперечує транзит українського зерна до Польщі своєю територією

Фото: Reuters (архивное фото) Польські фермери шукатимуть українське зерно на кордоні з Литвою

Польські фермери з 1 березня планують боротися з українським зерном і на кордоні з Литвою.

Міністерство сільського господарства Литви заперечує інформацію про те, що через країну здійснюється експортний транзит українського зерна до Польщі. Про це повідомляє Delfi з посиланням на заяву відомства.   «Звинувачення в тому, що українське зерно, яке проходить через Литву, експортується до Польщі як литовське, необґрунтовані», — наголосили у міністерстві.

Польські фермери планують 1 березня заблокувати контрольно-пропускний пункт на кордоні з Литвою та перевіряти усі транспортні засоби, які можуть перевозити українську сільськогосподарську продукцію.
Загальний транспортний потік блокуватися не буде. Усі транспортні засоби, що прибувають з Литви, просуватимуться звичайною смугою руху.

«Вся великовантажна/вантажна техніка буде направлена на майданчик/рукав з правого боку, перевірятимуться документи на вантаж, що перевозиться зазначеними транспортними засобами», — зазначили у Мінсільгоспі Литви.   Як відомо, на кордоні з Україною продовжуються протести польських фермерів. Учасники акції протесту систематично розсипають українську агропродукцію.

Джерело

Новини України