Японія схвалила нові санкції проти Росії, у списку «Атомфлот» і «Калашніков» (оновлено)


Головний речник кабінету міністрів Японії Йосімаса Хаясі Фото: EPA/UPG

Японія схвалила нові санкції через вторгнення Росії в Україну, намагаючись продемонструвати єдиний фронт з іншими країнами “Групи семи”.

Про це пише Bloomberg з посиланням на МЗС країни.

Токіо застосував заборону на експорт ще до 29 російських організацій. Буде заморожено активи 12 осіб.

“Ми прийняли рішення щодо останніх санкцій у співпраці з G-7 у контексті того, що було б ефективним у досягненні справедливого та тривалого миру в Україні”, − заявив речник кабінету міністрів Японії Йосімаса Хаясі.

Підписуйтесь на наш Tелеграм канал

Він підкреслив, що Японія продовжуватиме співпрацювати з міжнародними спільнотами.

Як йдеться на сайті японського МЗС, загалом під санкції потрапили 36 російських організацій. Серед них: федеральне підприємство “Росатомфлот”, “Тінькоф банк”, дослідно-конструкторське бюро “Новатор”, “Аероскан”, концерн “Калашніков”, корпорація “Уралвагонзавод” і концерн “Алмаз-антей”.

Обмеження також ввели проти керівництва табору “Артек” та чиновників, пов’язаних з викраденням дітей: уповноваженого з прав людини в Чечні і уповноважених з прав дитини в Бєлгородській, Ростовській та Калузькій областях РФ.

  • У лютому стало відомо, що Японія виділить для повоєнної реконструкції України 100 мільйонів доларів. Кошти спрямують на обладнання для розмінування та тимчасові мости, також Київ отримає гроші на розширення сільського господарства, поліпшення гуманітарної ситуації тощо.
Новини України