Посольство Польщі в Москві закидали мішками з гноєм та українськими прапорами

Під посольство Польщі в Москві невідомі особи вкинули кілька мішків, наповнених гноєм. На кожен мішок був прикріплений український прапор.

Про це інформує InPoland, пише DailyLviv.com.

Частину гною залишили перед входом у посольство. Інцидент відбувся на фоні нещодавніх подій у Варшаві, коли поляки влаштували схожий акт протесту перед будинком російського посла. Ця подія, ймовірно, є спробою демонстрації незадоволення та відповіддю на провокації.

Польсько-російські відносини історично завжди були складними та напруженими через різницю в політичних уявленнях, існують конфлікти щодо інтерпретації історії. Війна в Україні, анексія Криму ще більше поглибили розрив між Польщею та Росією. Польща також активно підтримує санкції проти Росії через її дії на міжнародній арені, що спричиняє подальше загострення відносин між двома країнами.

Нагадаємо, 24 лютого будинок російського посла у Варшаві «прикрасили» купою гною. У другу річницю повномасштабного вторгнення активісти зробили ранок російських дипломатів схожим на ранок багатьох українців: гули сирени та було чути вибухи.

Джерело

Новини України