Перспективи допомоги від США: коли конгресмени можуть повернутися до питання України

Цього тижня у Конгресі США будуть вирішувати питання свого бюджету, щоб не допустити шатдауну.

Олександра Устінова пояснила, коли Конгрес США повернеться до питання допомоги Україні / фото ua.depositphotos.com

Найближчими днями Конгрес Сполучених Штатів Америки буде займатися власним бюджетом. До питання допомоги Україні конгресмени, скоріше за все,  зможуть повернутися вже після проведення праймеріз на наступному тижні.

«Перше, що зараз буде ухвалювати Конгрес США – це свій власний бюджет. Хочу нагадати, що з вересня місяця США живуть без бюджету. Тобто у нас бюджетний рік закінчується 31 грудня і починається 1 січня, а в них закінчується 30 вересня і починається 1 жовтня. Через усі внутрішні перипетії, які зараз відбуваються в США, досі вони не уклали свій бюджет, а просто кожні два місяці продовжують собі дію чинного бюджету. Якщо це не буде проголосовано цього тижня, то буде так званий шатдаун», – пояснила в ефірі телемарафону очільниця тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради з питань моніторингу отримання та використання міжнародної матеріально-технічної  допомоги, народний депутат України Олександра Устінова. 

Подібна ситуація вже складалася за президентства Дональда Трампа – напередодні минулих президентських виборів у США.

Відео дня

«Тоді він не погодився з тим, що проголосував Конгрес, наклав вето і майже півтори місяці уряд США не працював, а люди не отримували зарплату. Зараз є певні люди в Конгресі, які хотіли би повторити це, звинувативши в цьому адміністрацію чинного президента. Тому, я думаю, досить багато дебатів буде цього тижня з приводу, як продовжити роботу діючого бюджету», – сказала Устінова.

Депутат зазначила, що до питання допомоги Україні у США, швидше за все, можуть повернутись після праймеріз наступного тижня. Ця подія запланована на 5 березня. Праймеріз, коли всередині партій обирають, хто на певному окрузі буде балотуватися і,відповідно, може стати наступним конгресменом – це  дуже важливий день для США.

«Зараз вся увага буде прикута до нього. Після цього, я сподіваюся, конгресмени зможуть повернутися до питання України», – підкреслила Устінова.

Джерело

Новини України