Блокада кордону: Україна виконала всі умови польських перевізників

Блокада кордону: Україна виконала всі умови польських перевізників

Фото: ubr.ua Польські перевізники планують 1 березня відновити протести на кордоні з Україною

Український уряд виконав всі домовленості для попередження блокади з боку польських перевізників.

  Уряд України виконав усі домовленості для запобігання блокуванню кордону польськими перевізниками. Про це повідомила пресслужба Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури у вівторок, 27 лютого.

«Отримуємо сигнали про начебто приєднання до блокади польських фермерів також і перевізників. Останні призупинили свій протест після домовленостей з Міністерством інфраструктури Польщі. Частину з цих домовленостей складали пункти, на які погодилось наше Міністерство. Ми дотримали свого слова та виконали все, що обіцяли», — заявив заступник голови відомства Сергій Деркач.   Зазначається, що польська сторона «робить все, що від неї залежить», щоб перевізники не відновили свій протест. Водночас навіть без страйку перевізників нині у Польщі заблокованими залишаються понад 2000 вантажівок.   У Мінінфраструктури повідомили, що звернулися до Єврокомісії з проханням прискорити процес підготовки до продовження транспортного безвізу для України.

Нагадаємо, польські перевізники планують приєднатися до фермерів та 1 березня відновити протести на кордоні з Україною.   Наразі на кордоні з Україною продовжуються протести польських фермерів. Прем’єр-міністр Денис Шмигаль запропонував Польщі «План взаєморозуміння» з п’яти кроків, який покликаний розблокувати кордон на тлі протестів польських фермерів.

Джерело

Новини України