Уряд Польщі пригрозив Україні новими торговими обмеженнями

Уряд Польщі пригрозив Україні новими торговими обмеженнями

Фото: Getty Images Заступник міністра сільського господарства Польщі Міхал Колодзейчак

Міністерство сільського господарства Польщі чекає на результати зустрічі з українськими колегами.

Поляки можуть ввести нові обмеження на імпорт української продукції, якщо не вдасться домовитись з українськими колегами. Про це заявив заступник міністра сільського господарства Польщі Міхал Колодзейчак в ефірі Polsat New.   «Польський уряд може запровадити додаткові обмеження» — сказав чиновник.   Він зазначив, що сьогодні, 21 лютого, мають пройти переговори міністра Чеслава Сєкерського з українським колегою Миколою Сольським.   «Побачимо, як поводитимуться українці, яку політику будуть проводити щодо експорту до Польщі, чи захочуть вони домовитися», — сказав Колодзейчак.   Польський чиновник заявив, що «м’яч на боці України», а форма протесту фермерів свідчить про масштаби невдоволення в селах, яке було спричинене поганою аграрною політикою протягом багатьох років.    «Це також акція, яка яскраво показує, що сьогодні робить Україна. Я це чітко кажу, я звернувся до президента Зеленського: зосередьтеся на своїй політиці, у вас теж є проблеми в країні», — зазначив політик.

Нагадаємо, 20 лютого польські фермери розпочали масштабну блокаду кордону з Україною.  Ближче до вечора протестувальники послабили обмеження на кордоні.   У відповідь на дії поляків українські перевізники розпочали власну акцію протесту на кордоні. Польські вантажівки впускатимуть на територію України з тією затримкою, з якою поляки пропускають українські.

Президент Володимир Зеленський розкритикував блокування польськими фермерами пунктів пропуску на кордоні з Україною, закликавши до спільних та раціональних рішень цієї ситуації.

Джерело

Новини України