Полтавська міськрада отримає частку від фірми, що впроваджує е-квиток

За інформацією: Суспільне Полтава.

фото ілюстративне. facebook.com/Володимир Буряк

24% статутного фонду підприємства "Фарго Сістемс", яке впроваджує електронний квиток у Полтаві, планують передати у власність міста.

Про це під час брифінгу 27 лютого розповів заступник голови Полтавської міської ради Володимир Чередниченко.

Така пропозиція до виконавчого комітету міськради надійшла від нового власника фірми. Це питання мають розглянути депутати на сесії міськради.

"Я так сподіваюся, що депутатський корпус підтримає пропозицію "Фарго Сістемс", і ми отримаємо 24% статутного фонду у власність. Це дасть нам, по-перше, долю власності. Також надасть нам право сподіватися, що ми отримаємо частину прибутку щорічного. Ще воно дасть місту те, що ми зможемо контролювати, чітко розуміти, яка кількість, яких пільговиків користується цими послугами. Для того, щоб ми могли відшкодовувати перевізникам ці перевезення", — сказав Володимир Чередниченко.

Що із впровадженням е-квитка у Полтаві

У Полтавській ТГ на рік продовжили співпрацю із підприємством "Фарго Сістемс".Протягом цього перехідного періоду підприємство має виготовляти та видавати електронні картки для оплати проїзду у громадському транспорті. Таке рішення ухвалили 27 лютого під час позачергового засідання виконкому Полтавської міської ради.

Які зміни відбулися із підприємством, яке впроваджує е-квиток у Полтаві:

  • Фірму "Фарго Сістемс" у попередніх власників викупив підприємець Сергій Веренкіотов. Про це повідомили 30 січня під час брифінгу у Полтавській міській раді. Це зробили для того, щоб не розривати угоду із "Фарго Сістемс" і надалі впроваджувати е-квиток. За словами Веренкіотова, чверть фірми він передасть у власність міста.
  • Уперше моделі впровадження електронного квитка у Полтаві презентували 12 липня 2021-го. 10 серпня того ж року в обласному центрі визначили компанію, яка буде впроваджувати електронний квиток у громадському транспорті. Участь у конкурсі брали дві. Перемогла полтавська фірма "Фарго Сістемс".
  • Продаж тарифних карток для громадського транспорту у Полтаві розпочали 28 червня 2022-го.
  • 31 серпня 2023-го року закінчувався перехідний період щодо впровадження системи.
  • 1 вересня 2023-го термін дії угоди з оператором електронного квитка продовжили. Якби цього не зробили, зокрема, у комунальному транспорті повернуться б до паперових квитків.
Новини України