У Франції заявили, що Путін зумисне дестабілізував світовий ринок зерна

Дестабілізувати світовий ринок зерна було одним із намірів Путіна, тож необхідна нова стратегія, як перебудувати ринок з урахуванням українського сегмента.

Про це заявив міністр сільського господарства та продовольчого суверенітету Франції Марк Фено перед початком зустрічі 27 профільних міністрів у Брюсселі, передає кореспондент Укрінформу, пише DailyLviv.com.

«Світовий ринок зерна дестабілізовано, що й було одним з намірів Путіна. Але існують захисні заходи, які потрібно активувати. Тому нам потрібні роз’яснення, потрібна європейська та українська стратегія, яку ми маємо виробити, щоб повернути собі ринки, особливо за межами кордонів ЄС», — наголосив Фено.

Читайте також: Литовські фермери не приєднаються до протесту польських, бо російське зерно є більшою проблемою, ніж українське

За його словами, намагання Росії захопити контроль над світовим зерновим ринком потребує низки спільних заходів. «Тож треба працювати над цим, і я думаю, що це питання не тільки до міністрів сільського господарства», — сказав французький міністр.

Він означив і інші теми для дискусії: «Ми будемо обговорювати також українське питання, а саме питання квот на м’ясо птиці, яйця та цукор. Це був саме французький запит. Окрім того, що для нас важливим є питання ціни на зернові».

Читайте також: Заборонити експорт російського зерна в ЄС та замінити його українським вимагає Латвія

Джерело

Новини України