На Полтавщині збільшується кількість пожеж на відкритих територіях — речниця ДСНС

За інформацією: Суспільне Полтава.

Рятувальник гасить пожежу на відкритій території. Фото: ГУ ДСНС у Полтавській області

На Полтавщині протягом доби більшість пожеж виникали на відкритих територіях. Із 12 загорань таких було сім.

Із 7:00 25 лютого до 7:00 26 лютого 2024-го року у Полтавській області сталося 12 пожеж. Вони виникали, зокрема, у господарчих, житлових будівлях та квартирах.

Рятувальник гасить пожежу у господарчій будівлі у селі Круподеринці Лубенського району. Фото: ГУ ДСНС у Полтавській області

Окрім того, сім загорань було на відкритих територіях, де горіла суха трава, розповіла Суспільному речниця рятувальників Полтавщини Світлана Рибалко. За її словами, обійшлося без травмованих та загиблих.

Загалом вигоріло понад 3,3 гектари площі. Найбільше – 1,5 гектари – у селі Міські Млини Опішнянської громади. Суха трава горіла на узбіччі дороги поблизу будинків, сказала речниця.

Світлана Рибалко розповіла, що нині почалося збільшення кількості пожеж на відкритих територіях. Поширенню вогню сприяють, зокрема, пориви вітру, додала речниця.

"Зазвичай, коли починається весна, починаються посушливі весняні дні без опадів, у нас триває пік пожеж на відкритих територіях в екосистемах. Дуже багато пожеж особливо тоді, коли ще є суха рослинність і не з’явилася нова трава", — пояснила Світлана Рибалко.

Причини загорань, які сталися на відкритих територіях області протягом доби, з’ясовують.

Новини України