На створення Національного військово-меморіального кладовища у 2024 році виділять 515 мільйонів гривень

На створення Національного військово-меморіального кладовища у 2024 році виділять 515 мільйонів гривень

Фото: nmmc.mva.gov

Уряд затвердив порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті  на створення Національного військово-меморіального кладовища у 2024 році. Мова йде про 515 млн гривень, які виділяються на будівництво та функціонування меморіалу в цьому році. Про це у своєму телеграм-каналі повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

— Національне військово-меморіальне кладовище стане центральним місцем, де кожен зможе віддати шану полеглим героям нашої Батьківщини. Це буде особливе місце, де перетинаються скорбота, гордість, біль, повага, безмежна вдячність та вічна пам’ять. Для Міністерства у справах ветеранів це одне з головних завдань на цей рік, — зазначив прем’єр.

Володимир Зеленський підписав закон 3505-IX щодо будівництва Національного військового меморіального кладовища. Закон передбачає особливості у передачі та використанні земельних ділянок. 

Проєкт Національного військового меморіального кладовища включає церемоніальну площу, будинок жалоби, крематорій та музейно-виставковий комплекс. Передбачено візуальні концепції уніфікованих надгробних плит, що враховують релігійні особливості. Єдиний стиль надає меморіалу статусу національного. Також розглядається організація транспортних шатлів від ключових транспортних вузлів до комплексу з огляду на його близькість до столиці та наявність розвиненої транспортної інфраструктури.  Верховна Рада затвердила законопроєкт про зведення та обслуговування Національного військового меморіального кладовища 9 грудня. Воно будуватиметься у селі Гатне у Київській області. Для цього вже передбачено 260 гектарів землі.
Джерело

Новини України