У Львові відбулася зустріч Зеленського з прем’єркою Данії Фредеріксен: що відомо

Фото Варта 1

Сьогодні 23 лютого з візитом до Львова прибув президент України Володимир Зеленський.  Він зустрівся з прем’єр-міністеркою Данії Метте Фредеріксен. Про це інформує Варта 1

В рамках візиту Фредеріксен та Зеленський вшанували пам’ять загиблих захисників України на Марсовому полі Личаківського кладовища у Львові.

Президент подякував Метте Фредеріксен за таку потужну підтримку України, за відношення до України та українців.

Зазначимо, що Міністерство оборони Данії оголосило про новий пакет військової допомоги для Україні на 1,7 мільярда данських крон (близько 228 мільйонів євро). Ці кошти спрямують на боєприпаси для артилерії та ППО, безпілотники й допомогу в розмінуванні, повідомляє оборонне відомство країни.

Також Україна і Данія у Львові підписали угоду про гарантії безпеки. Данія гарантуватиме безпеку Києву наступні 10 років, співпрацюватиме в галузі оборонної промисловості, допоможе інтегрувати винищувачі F-16 у ВПС ЗСУ і розбудувати флот, надаватиме високотехнологічну зброю. 

Крім того, у п’ятницю, 23 лютого, до Львова прибув лідер більшості в Сенаті США демократ Чак Шумер.

«Я очолюю цю делегацію, щоб зустрітися з Зеленським, щоб показати українцям, що Америка підтримує їх, показати нашим союзникам по НАТО та європейським союзникам, що ми підтримуємо їх, дізнатися про зброю, яка життєво потрібна Україні, і захистити нашу демократію та національну безпеку», – написав Сенатор. 

Джерело

Новини України