«Перша в ЄС»: Латвія заборонила імпорт агротоварів з Росії та Білорусі

"Перша в ЄС": Латвія заборонила імпорт агротоварів з Росії та Білорусі

Фото: LETA Уряд має протягом 14 днів з моменту набуття чинності законопроєкту встановити в нормативних актах перелік конкретних продуктів

Заборона поширюватиметься на сільськогосподарську та тваринницьку продукції, яка залишається в країні.

Сейм Латвії в четвер, 22 лютого, у двох читаннях ухвалив постанову про заборону імпорту російської та білоруської сільськогосподарської продукції до липня 2025 року. Про це повідомляє LSM.

Латвійський Сейм відхилив початкову пропозицію опозиційних депутатів заборонити постачання сільськогосподарської та переробленої сільськогосподарської продукції з Росії та Білорусі з 24 лютого цього року. Натомість парламент схвалив альтернативний законопроєкт, підготовлений латвійського мінсільгоспу та підтриманий парламентською бюджетною комісією. За цей документ проголосували 69 депутатів і тільки дев’ять виступили проти.

Заборона імпорту буде стосуватися сільськогосподарської та тваринницької продукції, яка залишається в Латвії, а не тієї, що відправляється до інших країн-членів Європейського Союзу, й діятиме до липня 2025 року.

Уряд має протягом 14 днів з моменту набуття чинності законопроєкту встановити в нормативних актах перелік конкретних продуктів, які заборонено імпортувати до Латвії.

Латвія стала першою країною ЄС, яка запровадила обмеження на ввезення сільськогосподарської продукції з РФ і Білорусі.

Нагадаємо, Конституційний суд Латвії визнав конституційною норму імміграційного закону, який зобов’язує громадян Росії скласти іспит з латиської мови і вказати джерело доходів, щоб отримати посвідку на постійне проживання в ЄС. 

Тисяча кілометрів перешкод: країни Балтії готуються до вторгнення РФ

Джерело

Новини України