На в’їзд до України в чергах очікують 2500 вантажівок — ДПСУ

На в’їзд до України в чергах очікують 2500 вантажівок - ДПСУ

Фото: Getty Images У ДПСУ розповіли про ситуацію на кордоні з Польщею

Найбільше вантажівок в чергах навпроти пунктів пропуску Краківець, Рава-Руська та Шегині.

Польські фермери продовжують блокувати українсько-польський кордон. Станом на ранок 22 лютого в чергах очікують на можливість перетину кордону в бік України 2450 вантажівок. Про це повідомив речник ДПСУ Андрій Демченко в ефірі телемарафону.   «Продовжується блокування польськими фермерами руху вантажних транспортних засобів. Як і раніше, це шість напрямків. Якщо говорити безпосередньо про пункти пропуску, то це — Ягодин, Устилуг, Угринів, Рава-Руська, Шегині та Краківець… Найбільше вантажівок навпроти пунктів пропуску Краківець, Рава-Руська та Шегині», — сказав він.

За словами речника ДПСУ, спостерігається суттєве зниження кількості перетинів кордону вантажними транспортними засобами. Так, за останні дні особливо критично це відчувається по напрямку пунктів пропуску Ягодин та Шегині.   «До прикладу, по Шегинях за вчора кордон перетнуло лише 60 вантажівок — 40 в бік України і 20 в бік Польщі. По напрямку Ягодин — це 70 вантажівок, які перетнули кордон в бік України, і жодна вантажівка не перетнула кордон в бік Польщі. Фактично польські фермери не пропускають жодну вантажівку, яка слідує через Ягодин з України в Польщу. За годину пропускають по кілька вантажівок на всіх напрямках, як у бік України, так і в бік Польщі», — розповів Демченко.   Водночас речник ДПСУ повідомив, що для інших категорій транспорту рух поки що не блокується, зокрема, для легкових автомобілів та автобусів.

Нагадаємо, 20 лютого польські фермери розпочали масштабну блокаду кордону з Україною.  Ближче до вечора протестувальники послабили обмеження на кордоні.   У відповідь на дії поляків українські перевізники розпочали власну акцію протесту на кордоні. Польські вантажівки впускатимуть на територію України з тією затримкою, з якою поляки пропускають українські.

Президент Володимир Зеленський розкритикував блокування польськими фермерами пунктів пропуску на кордоні з Україною, закликавши до спільних та раціональних рішень цієї ситуації.

Джерело

Новини України