ГРВІ на Полтавщині: базовий епідпоріг перевищений на 34%

За інформацією: Суспільне Полтава.

Сімейна лікарка Олена Дараган. Фото: Суспільне Полтава

"Кількість не зменшується, дійсно, на ізолятор повний запис. Багато хворіють і хворіють цілими сім’ями. За останній тиждень звернулось близько 25 пацієнтів з ГРВІ, це щодня 5-6 людей на ізолятор. Фіксуємо і COVID, позитивні тести, і фіксуємо грип типу А. Важких перебігів COVID у мене, наприклад, не зафіксовано. Дійсно, COVID перебігає легше, як звичайне ГРВІ. Страшних пневмоній уже немає", — повідомила сімейна лікарка ЦПМСД № 1 Олена Дараган.

За словами епідеміолога Олександра Перцевого, базовий епідпоріг захворюваності перевищений на 34%.

Лікарня у Полтаві. Фото: Суспільне Полтава

"У Полтавській області зареєстроване зменшення захворюваності на вірусні інфекції, але показник інтенсивності епідемічного процесу залишається високим. Всього за минулий тиждень захворіло на гострі респіраторні вірусні інфекції включно з COVID-19 9 тисяч 377 осіб, що на 13,6 відсотків менше, ніж на попередньому тижні. Дітей захворіло 4796, що складає 50% від загальної кількості захворілих. Були визначені вірус А несубтипований, аденовірус, РЕС-вірус, метапневмовірус та збудник COVID-19", — розповів епідеміолог центру контролю і профілактики хвороб Олександр Перцевий.

Лікар. Фото: Суспільне Полтава

Найкраща профілактика ГРВІ, розповіла сімейна лікарка – це вакцинація.

"У нас є вакцини від COVID, продовжуєм вакцинальну кампанію. Також можна придбати і вакцини від грипу в аптечній мережі і в нас в кабінеті щеплення це зробити.Пити багато рідини, при високій температурі вище 38 – «Парацетамол». У людних місцях обов’язково носити маску, часто мити руки, щоб не заразитись", — додала Олена Дараган.

"За минулий тиждень було вакциновано 11 осіб в Кременчуцькій громаді. Від початку епідсезону було вакциновано лише 1,5 % людей від загальної цільової групи, що дуже мало", — додав епідеміолог центру контролю і профілактики хвороб Олександр Перцевий.

Через високий рівень захворюваності минулого тижня на Полтавщині закрили 2 заклади освіти – у Кременчуцькому районі та Миргородському районах.

Новини України