Укртютюн обговорює з БЕБ протидію тіньовому ринку сигарет

Укртютюн обговорює з БЕБ протидію тіньовому ринку сигарет

Фото: БЕБ В асоціації Укртютюн загалом підтримують законодавчі пропозиції БЕБ

З вересня минулого року правоохоронці в Україні вилучили понад 230 млн штук тютюнових виробів.

Представники асоціації Укртютюн провели зустріч з керівництвом Бюро економічної безпеки (БЕБ) України. Обговорювались результати протидії тіньовому ринку сигарет та вдосконалення законодавства, що регулює обіг тютюнових виробів, повідомила пресслужба асоціації.

Під час зустрічі в.о. директора БЕБ Андрій Пащук презентував результати роботи відомства на цьому напрямку. За його даними, з 14 вересня минулого року детективи БЕБ вилучили майже 160 млн штук тютюнових виробів, співробітники Нацполіції – понад 37 млн шт., а Державна прикордонна служба – 36 млн шт.

Також учасники зустрічі обговорили законодавчі пропозиції, які були скеровані від БЕБ до Кабінету міністрів: про впровадження реєстрів виробників та обробників тютюну, затвердження норми сукупних втрат і відходів ферментованої тютюнової сировини на рівні 5% від загального обсягу та напрацювання алгоритму блокування платежів під час купівлі чи продажу нелегальних підакцизних товарів.

В асоціації Укртютюн зазначили, що загалом підтримують такі пропозиції БЕБ та вважають, що їх імплементація може позитивно вплинути на зменшення тіньового сегмента.

«Ми вдячні БЕБ за його роботу, результати якої спостерігаємо на ринку. Дуже приємно, що з нами ведуть відкритий діалог, залучають нас до обговорення законодавчих пропозицій. Зі свого боку готові надати будь-яку допомогу правоохоронцям, що не заборонена законодавством, тіньовий ринок є спільною проблемою держави та легального бізнесу. Вирішити її можливо лише поєднавши зусилля», – зазначила гендиректор асоціації Наталія Фесюн.

Нагадаємо, на Буковині кілька днів тому зупинили третю за місяць вантажівку з контрабандними цигарками. За кордон намагалися вивезти 64 тисячі пачок сигарет.

А сьогодні стало відомо, що на Волині затримано контрабандистів, які дронами переправляли цигарки через кордон.

Джерело

Новини України