Одесит вирішив заробити на продажі автомата з набоями

Протиправну діяльність зловмисника припинили співробітники управління карного розшуку ГУНП в Одеській області, слідчі Одеського районного управління поліції № 1 та оперативники Департаменту військової контррозвідки СБУ.

Правоохоронці встановили, що містянин підшукує покупця на автомат Калашникова та 30 набоїв до нього. Незаконний товар він продавав за 15 тисяч гривень.

Провівши низку слідчо-розшукових заходів, правоохоронці задокументували оборудку, яку зловмисник провів в одному з дворів біля багатоповерхівки на вулиці Героїв Прикордонників.

З незаконного обігу поліцейські вилучили автомат з набоями, а також гроші, які правопорушник отримав за них від «клієнта». Експертиза показала, що зброя належить до вогнепальної, виготовлена промисловим способом, справна та придатна до стрільби, а патрони є боєприпасами до нарізної вогнепальної зброї, виготовлені промисловим способом.

Зібравши достатньо доказів, слідчі повідомили фігуранту про підозру за ч. 1 ст. 263 Кримінального Кодексу України, тобто у придбанні, носінні, зберіганні та збуті вогнепальної зброї та бойових припасів без передбаченого законом дозволу. Згідно із чинним законодавством, правопорушнику загрожує від трьох до семи років увʼязнення. Наразі слідчі клопочуть про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

В ході слідства поліцейські встановлюватимуть, звідки у правопорушника зброя з набоями.

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює Київська окружна прокуратура міста Одеси.

Джерело

Новини України