У Мурованому на Львівщині відкрили виставку московській цариці, запалили свічку і молилися за неї

Петро Назар, ексголова Старосамбірської районної держадміністрації

Виставку відкрили у школі.

Про це повідомив Антон Петрівський, пише DailyLviv.com.

У селі Муроване біля Хирова в школі відкрили виставку, присвячену польській родині Мнішек, зокрема Марині Мнішек, яка була московською царицею, а народилась у цьому селі.

«На плакаті виставки навіть не посоромились про це гордо написати, що вона була московською царицею. Сама родина була власниками навколишніх українських земель. Щобільше, на відкритті виставки палили свічку і молились за цю московську царицю!!! Ні, це не смішно!!» — наголосив Антон Петрівський.

Читайте також: Антиукраїнська провокація в Хирові на Львівщині

Він вважає, що шкільний простір можна було присвятити українським постатям — уродженцям цих земель, які боролись за незалежну Україну, і перелічує імена цих особистостей: Михайло Кокоць — командир курсів військових старшин УПА, які діяли у с.Тарнавка, Василь Цапяк — інструктор товариства «Січ», організатор відповідних спортивних товариств у навколишніх селах хирівщини, Володимир та Іван Босаки — легендарні діячі національно-визвольного руху цього терену і багато інших.

«Але ні!! Ми вшановуємо поляків, які були московськими царями. Тут безперечно цим питанням повинна зайнятись Служба безпеки України. Всі, хто причетний до відкриття цієї виставки мають отримати підозри. Але ми підходимо до глобальної проблеми. У нас відсутня політика національної пам’яті державотворення у школах. Українські діти досі не розуміють, для чого їм українська держава і хто за неї боровся в різні періоди нашої історії. Ми маємо навчитись вшановувати нашу українську національну еліту. Українські юнаки мають розуміти, за що вони будуть готові йти до війська коли прийде час», —  зазначив Антон Петрівський.

Довідка

Петро Назар (на фото вгорі) — ексголова Старосамбірської районної держадміністрації. З 2017 року й до свого призначення головою Старосамбірської РДА працював у департаменті паливно-енергетичного комплексу та енергозбереження Львівської ОДА, а рініше – на посадах міліціонера, помічника чергового, інспектора патрульної служби та помічника оперуповноваженого.

Читайте також: Медіаспільнота закликає забрати з нацмарафонів проросійських ведучих. Міністерство проти

Джерело

Новини України