В Україні відновили потужність на двох блоках АЕС

В Україні відновили потужність на двох блоках АЕС

Фото: Енергоатом Енергоблоки Рівненської АЕС працюють

Українська енергосистема почала експортувати більше електроенергії до країн Європи, ніж отримувати імпорту.

За минулі вихідні в Україні відремонтували два енергоблоки на атомних станціях. Про це повідомило Укренерго у понеділок, 12 лютого.

«Протягом суботи-неділі на двох блоках атомних електростанцій завершено ремонтні роботи, блоки повернуто в роботу на повні потужності», – йдеться у повідомленні.

У свою чергу Міненерго повідомило, що у короткостроковий ремонт виведено корпус ТЕС. При цьому у резерві зараз 10 блоків теплоелектростанцій, які буде задіяно у разі потреби.

Енергетики стверджують, що через потепління споживання тримається на досить низькому рівні, як для зими. Сьогодні зранку споживання електроенергії було на 5% нижче за відповідний показник попереднього робочого дня 9 лютого.

Україна продовжує експорт електроенергії в нічні та денні години в Словаччину, Польщу, Румунію та Молдову. Загальний обсяг 2 140 МВт·год, з максимальною потужністю в окремі години до 360 МВт.

Разом з тим імпорт електроенергії здійснюється протягом дня з Словаччини, Румунії та Молдови. Загальний обсяг 1 243 МВт·год, з максимальною потужністю в окремі години до 499 МВт.

Нагадаємо, минуло тижня в Україні почали знижувати потужність атомних енергоблоків для проведення ремонтів. Це сталося на тлі чергового потепління.

Джерело

Новини України