«Він був нашою стіною»: спогади рідних та друзів про полеглого Героя України Андрія Орлова з Полтави

За інформацією: Суспільне Полтава.

Андрій Орлов з родиною. фото надане Т. Орловою

Андрій народився і виріс у Полтаві. Навчався у місцевій школі, потім у ліцеї, а далі – у педагогічному університеті.

"Ми сиділи за однією партою, за задньою партою скраю ліворуч з 10 класу. Разом грали на перервах на гітарі, співали, танцювали, як усі десятикласники на той час. Андрій завжди з посмішкою на обличчі, завжди гарний настрій", — розповів друг Андрія Орлова Олександр Пащенко.

Андрій Орлов з сином. фото надані Т.Орловою

"У нас було досить веселе студентське життя. Ми постійно брали десь участь. На першому курсі це був конкурс талантів. Пам’ятаю, що ми співали пісню, а Андрій нам грав на гітарі. Ми багато часу проводили на репетиціях", — згадала подруга Андрія Орлова Ольга Палеха

2006-го року Андрій одружився. Згодом у пари з’явився син.

"Він був дуже добрим. Він ніяк не міг звикнути, що я виріс уже. Завжди ставився до мене як до дитини. Мені було 14 на початку війни, він мене обіймав, сильно прижимав до себе, він не міг звикнути, що я не дитина уже", — розповів син Андрія Орлова Денис Орлов

Андрій працював у міжнародних компаніях, був в АТО, а з початком повномасштабного вторгнення знову пішов обороняти Україну. Був розвідником на півдні України.

Звання Герой України присвоєно розвіднику сержанту Андрію Орлову. Ще у вересні він проявив надзвичайну хоробрість та результативність у боях на Херсонщині. Був поранений, одужав, повернувся на передову і вже 10 листопада у складі розвідувального загону брав участь у звільненні Снігурівки. Фото з сайту президента

Андрій отримав поранення поблизу села Одрадокам'янка Херсонської області. А 6 вересня 2023-го помер у лікарні.

"Їх евакуйовували більше 3 годин. Коли зрозуміли, що будуть евакуйовувати поранених, почався мінометний обстріл. І їх дуже тяжко евакуйовували", розповіла мама Андрія Орлова Олена Орлова.

"Уламкове поранення тазостегнового суглобу. Його рятували, реанімували, але кров… У нього зупинилося серце", — сказала дружина Андрія Орлова Тетяна Орлова.

11 вересня із Андрієм прощалися у Полтаві. Його поховали на Алеї Героїв на центральному кладовищі. Йому було 39 років.

Прощання з Андрієм Орловим у Полтаві. Фото: Суспільне Полтава

"Я завжди усім кажу, що Андрій мене виховав. Він узяв мене дитиною і зробив з мене жінку. Добрий, терпеливий, він дуже мене любив. Ми якось підіймалися сходами у нашому будинкові, ми живемо на п’ятому поверсі, це Денис маленький був, і Андрій сказав фразу, я можу віддати життя за тебе і за дитину", — розповіла дружина Андрія Орлова Тетяна Орлова.

"Він був нашою стіною. І досі я щось роблю вдома і думаю: "Зараз я зателефоную синові, я запитаю Андрійка" Спитати немає у кого. Для мене він найкращий був, є і буде" — розповіла мама Андрія Орлова Олена Орлова.

Новини України