Блокада кордону спричинила проблеми з доставкою гумвантажів — ДПСУ

Блокада кордону спричинила проблеми з доставкою гумвантажів - ДПСУ

Фото: Getty Images У ДПСУ розповіли про ситуацію на західному кордоні

Прикордонники не впевнені, що поляки пропускають необхідну кількість гуманітарної допомоги, яка йде в Україну.

  Через акції протесту польських фермерів на кордоні з Україною є проблеми з доставкою гуманітарної допомоги. Про це повідомив речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко в ефірі телемарафону в п’ятницю, 16 лютого.
  «При тій кількості перетинів кордону, яку ми маємо на даний момент щодо руху вантажних транспортних засобів, у мене є сумніви, що учасники цієї блокади пропускають необхідну кількість гуманітарної допомоги, яка йде в Україну по всіх напрямках», — сказав він.   Речник ДПСУ підкреслив, що рух обмежений і кількість перетину кордону вантажівками дуже мала, тому на території Польщі утворилася черга, і «скоріше за все, вони навіть не виокремлюють вантажно-транспортні засоби, які перевозять гуманітарну допомогу або інші важливі вантажі, які рухаються в Україну».
  На уточнююче запитання, чи застрягла на кордоні гуманітарна допомога, Демченко відповів: «Скоріш за все, так».

Нагадаємо, станом на ранок 16 лютого польські фермери заблокували п’ять пунктів пропуску на кордоні з Україною. У чергах стоять 1400 вантажівок.

Як відомо, 20 лютого польські аграрії заблокують всі прикордонні переходи між Польщею і Україною. Також блокада торкнеться під’їзних шляхів до залізничних перевалочних станцій і морських портів.

Джерело

Новини України