У НАЗК нагадали, хто має подати декларацію за 2023 звітний період

До 31 березня 2024 року триває кампанія декларування за 2023 звітний період. Про це повідомили у Національному агентстві з питань запобігання корупції.

В агентстві закликають службовців не затягувати з подачею декларацій за 2023 звітній період. Якщо ж виникають труднощі з подачею декларації, в НАЗК створили арсенал допоміжних ресурсів.

Далі – роз`яснення НАЗК.

Обов’язок подавати щорічну декларацію за 2023 рік виникає, зокрема, в декларантів, які:

  • хоча би 1 день в період з 1 січня до 31 березня 2024 року виконують діяльність, яка передбачає обов’язок подання декларації, або перебувають на посаді, яка зумовлює здійснення такої діяльності (щорічна декларація (продовжується діяльність)). Для цього у розділі І «Вид декларації та звітний період» декларації слід обрати позначку «я продовжую виконувати функції держави або органу місцевого самоврядування»;
  • в 2023 році припинили здійснювати діяльність, яка передбачає обов’язок подання декларації, або перебування на посаді, яка зумовлює здійснення такої діяльності (щорічна декларація (після звільнення)). Для цього у розділі І «Вид декларації та звітний період» декларації слід обрати позначку «я припинив(ла) виконувати функції держави або органу місцевого самоврядування (після звільнення)». Особливості подання декларацій для осіб, які звільнилися 31 грудня 2023 року роз’яснено за посиланням: https://wiki.nazk.gov.ua/4163/.

До 31 березня 2024 року також повинні подати декларації за 2021, 2022 звітні періоди (якщо такі декларації вже не було подано раніше) суб’єкти декларування з числа військовослужбовців, на яких не поширюється відтермінування обов’язку подання декларації (топпосадовці, члени ВЛК, ЛЛК, працівники ТЦК та СП, закупівельники). Детальніше роз’яснено за посиланням https://wiki.nazk.gov.ua/6154/.

Джерело

Новини України