У Польщі відкриють навчально-тренувальний центр для українських військових

НАТО у Бидгощі створить навчальний центр «Україна — НАТО».

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг анонсував створення аналітичного навчально-тренувального центру «Україна — НАТО» у місті Бидгощ, Польща. За словами Столтенберга, цей центр дозволить українським військовим поділитися досвідом, набутим під час повномасштабних війн, та забезпечить можливість спільного навчання і тренувань з представниками НАТО. Про це він заявив на брифінгу 15 лютого, пише DailyLviv.com.

Столтенберг наголосив, що створення цього центру буде додатковим кроком для України у наближенні до повноправного членства в НАТО. Він підкреслив, що наразі експерти НАТО працюють над розробкою всіх деталей, а остаточне рішення про початок роботи центру буде прийняте пізніше цього року.

«Те, що ми ухвалили зараз, — політичне рішення. Потім ми повинні реалізувати його впродовж наступних місяців. Сьогоднішнє рішення — це початок процесу», — розповів Столтенберг.

Очікується, що українські військові почнуть навчатися і тренуватися в новому центрі НАТО разом із союзними військами вже за кілька місяців, однак інших подробиць в Альянсі поки що не розкривають. 

Тим часом Європейський Союз уже навчив близько 35 тисяч українських солдатів у рамках Місії військової допомоги EUMAM. «Ми бачимо, що наша підтримка щодня змінює ситуацію на полі бою», — сказав Столтенберг, спілкуючись з журналістами. Однак, щоб забезпечити Україну необхідною зброєю і боєприпасами, союзникам потрібно активно нарощувати військове виробництво, додав він.

Джерело

Новини України