Відкрито набір на навчальну програму для громадських організацій та волонтерів: як потрапити

Представників громадських організацій та волонтерів запрошують на безкоштовне навчання в акселераторі з краунфандингу “Місто змін”.

Учасники отримають практичні навички та професійну підтримку для реалізації власних соціальних проєктів. Це вже другий набір на навчання.

Як потрапити на навчання

“Місто змін” — це можливість в теорії та на практиці розібратися, як працює краудфандинг. Разом з лекторами та менторами, учасники програми працюють над своїми проєктами, від опису до збору коштів, отримують інформаційну підтримку від платформи та разом реалізовують суспільно корисні ініціативи. 

До участі запрошуються громадські організації, волонтерські ініціативи та об’єднання активістів. 

Подати заявку — https://mycity.one/city-of-changes. Дедлайн реєстрації — 10 березня 2024. Старт навчання 1 квітня, весь процес триватиме протягом 5 місяців.

Основні вимоги: 

Перевага надаватиметься ініціативам в сфері гуманітарної та соціальної допомоги, розвитку волонтерства, культури та екології.

“Ми створювали та реалізовували “Місто змін” з думкою про те, що маємо бути максимально корисними в тому, що найкраще вміємо робити, — допомозі іншим. Програма стала маленьким місцем сили для учасників, бо навчання заради навчання — це точно не наша історія. У “Місто змін” кожен отримує знання, практичні навички з краудфандингу на прикладі власної кампанії та теплу професійну підтримку”, — Наталя Попова, керівниця акселератору “Місто змін”.

Програма складається з лекційної частини від спікерів зокрема з Rescue Now, Мінцифри, БУР, “Тепле Місто”, а також практичної. Кожна команда обов’язково запускає краудфандингову кампанію та разом з ментором перевіряє здобуті навички.

 

Що таке “Місто змін”

“Місто змін” — це навчальна онлайн-програма від команди краудфандингової платформи “Моє Місто”, які вже понад 8 років об’єднують свідоме українське суспільство навколо ідеї краудфандингу. За час існування платформи було реалізовано 187 проєктів та акумульовано більш ніж 23 млн грн.

“Моє Місто” не бере комісію з внесків доброчинців — загальна сума всіх отриманих переказів переводиться на підтримку проєкту в повному обсязі. Акселератор “Місто змін” реалізується за підтримки Європейського фонду за демократію (EED), групи IT-компаній Netpeak Group та Української Волонтерської Служби, а також за інформаційної підтримки Дія.Освіта.

Досягнення першого набору акселератора

Перший набір акселератора “Місто змін” пройшло 19 команд з різних куточків України. Учасники прагнуть реалізовувати найрізноманітніші ідеї: від центрів допомоги до культурних ініціатив. 374 568 грн попередньо зібрано на їх реалізацію, збори коштів тривають.

“Дуже круто організували акселератор. Це неймовірний нетворкинг. Я безмежно вдячна, що обрали нас і за ручку провели через усі модулі. Буду всім рекомендувати, бо це дуже класний досвід, — ділиться враженнями Наталя Демідова, учасниця “Місто змін”, авторка проєкту “Незламні назавжди”.

“Мені подобається, що інформація структурована, є багато цікавих кейсів. Власні приклади сприймаються значно краще, ніж суха теорія. Також подобається, що лекції потужні та за короткий час можна дізнатись багато цікавого й корисного”, — додає Анастасія Рибенко, учасниця “Місто змін”, авторка проєкту «Культурний місяць».

“Сподобалось, що інформація не “шаблонна», як перекази з академічних підручників, а з реального життя практиків у своїй справі, відчувається, що організатори справді хочуть допомогти тобі стати краще не тільки у сфері краудфандингу, а загалом навчити тебе працювати ефективніше”, — каже  Павло Щавінський, учасник “Місто змін”, автор проєкту “Кулінарні уроки для молоді з інвалідністю”.

 

Джерело

Новини України