До уваги кам’янчан: “Укрпошта” оголосила про важливі зміни в роботі

Державний поштовий оператор “Укрпошта” переходить на повністю автоматизоване сортування посилок. Це дозволить обробляти по п’ять посилок за секунду та близько 400 тис. на день на одному терміналі, в результаті з оновленням логістики пошта зможе здійснювати доставку Україною протягом доби.

Про це повідомив «Обозреватель».

Гендиректор “Укрпошти” Ігор Смілянський пообіцяв, що тепер усі ці жарти та історії про посилки зі швидкістю равликів відійдуть у минуле.
Він уточнив, що поки що йдеться про відкриття двох терміналів – “Київ Правий” та “Київ Лівий”. Проте вже найближчими місяцями автоматичне сортування буде запроваджено на всіх найбільших терміналах в Україні.

“Далі – Львів, Дніпро, Харків, Хмельницький, Одеса… І ще 14-16 таких терміналів, щоб ви могли отримувати посилки по Україні якнайшвидше. І це буде не колись, а протягом наступних… ні, не 2-3 тижні, проте 3-4 місяці”, – повідомив Смілянський.

Також у 2024 році компанія перейде на автоматичне сортування та комплектацію інших типів відправлень. Це:

листи;
газети;
замовлення медикаментів.

Смілянський поки не уточнював, коли саме доставка “Укрпоштою” відбуватиметься наступного дня після відправки. Однак, за його словами, це станеться “вже зовсім скоро”.

“А що після цього буде? Доставка наступного дня до будь-якого міста України… Ще не завтра, проте прискорення термінів буде помітне вже зовсім скоро”, – зазначив голова “Укрпошти”.

Смілянський додав, що до повномасштабної війни “Укрпошта” планувала аби побудувати 7 автоматизованих терміналів за кредитні кошти. Тепер же компанія готує будівництво двох десятків терміналів власним коштом та із закупівлею обладнання в українських виробників.

Джерело

Новини України