В Одесі зловмисниця оцінила свої послуги у 1800 доларів

Слідчі слідчого управління ГУНП в Одеській області спільно з працівниками Управління Служби безпеки України в Одеській області встановили, що до медичної працівниці звернувся чоловік із хронічними захворюваннями з проханням направити його на проходження спеціальної комісії для підтвердження інвалідності та зазначити повний пакет документів, які є необхідними для такого звернення. Медикиня запевнила громадянина, що допоможе, але разом з тим повідомила: позитивне рішення комісії він зможе отримати лише за умови, якщо вона вплине на її членів за грошову винагороду. Свої послуги зловмисниця оцінила у 1800 доларів.

Чоловік протягом деякого часу виконував настанови лікарки, проходив лікування та збирав необхідні медичні документи. А далі, за її вказівкою, перевів на її рахунок суму, яку вона озвучила.

Правоохоронці задокументували протиправні дії лікарки. У її службовому кабінеті провели санкціонований обшук, звідки вилучили медичну документацію та інші речі, які становлять інтерес для слідства.

«Зібравши достатньо доказів, слідчі обласної поліції під процесуальним керівництвом Одеської обласної прокуратури повідомили правопорушниці про підозру в одержанні неправомірної вигоди для себе за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави або місцевого самоврядування. Такі протиправні дії кваліфікуються за ч. 2 ст. 369-2 Кримінального кодексу України та караються штрафом у розмірі від 34 до 93,5 тис. грн або позбавленням волі на строк від двох до п’яти років», — прокоментував начальник відділу розслідування особливо тяжких злочинів СУ ГУНП в Одеській області Вадим Зелінський.

Слідство триває.

Джерело

Новини України