Житомиртеплокомуненерго втановлює в місті дві нові газопоршневі установки, які перетворюють до 45% енергії газу в електрику

В КП «Житомиртеплокомуненерго» повідомили, що на підприємстві продовжується робота над встановленням двох газопоршневих установок, які наше місто вже отримало від USAID.

Ця техніка дозволить виробляти електрику для потреб підприємства та віддавати побічне тепло до тепломережі. Газопоршневі машини перетворюють до 45% енергії газу в електрику, цей показник вищий за вугільні та парові електростанції. Вони також мають менші викиди вуглецю, ніж інші електростанції.

Наразі обидві установки вже в місті. Одна з них має потужність 0,6 МВт, друга — 1 МВт. Вже пройдені всі процедури з проектування однієї з газопоршневих установок, здійснюємо роботу з монтажу. До кінця опалювального сезону вона вже буде виробляти електрику.

Друга газопоршнева установка має іншу конструкцію та потребувала додаткових рішень для складання проектної документації. Наразі проектування завершено. Плануємо до кінця літа цього року ввести її в експлуатацію. Загальна потужність газопоршневих установок 1,6 МВт повністю задовольнить потреби підприємства в електроенергії та надаватиме тепло споживачам. У майбутньому підприємство за рахунок цього та інших проектів планує вийти на потужність 14 МВт, щоб повністю задовольнити потребу в електроенергії установ соціальної сфери.

 

 

Джерело

Новини України