В Одесі керівник благодійного фонду закликав підтримати важливу петицію на адресу Президента України

Дружина захисника України Михайла Бабенко, який загинув під час виконання бойового завдання у с.Олександрівка,Херсонського району,Херсонської області, звернулася до Президента Україниз проханням присвоїти чоловіку звання героя України посмертно. Відповідного змісту петицію закликав підтримати керівник благодійного фонду «Аджалик» Сергій Кривенко.

«Звертаюся до Вас з проханням розглянути петицію про присвоєння звання Героя України (посмертно), головному сержанту механізованої роти механізованого батальйону військової частина А0666, головному сержанту Бабенко Михайлу Євгеновичу, 21.091989 року народження.
Михайло Бабенко був військовослужбовцем Збройних сил України з 2007 року. Всі ці роки мужньо, чесно і віддано служив своїй Батьківщині, захищаючи її суверенітет і недоторканість. 3 2014 року проходив службу у 54 окремій механізовані бригаді, захищаючи території Донецької і Луганської області, неодноразово рятував побратимів, ризикуючи власним життям. До останнього дня свого життя, був гідним прикладом для своїх підлеглих. Зі всією мужністю і стійкістю він утримував свої позиції на фронті, усвідомлюючи, що на його плечах лежить відповідальність за майбутнє всього українського народу.

Доказом його віри та незламності є заходи, в яких він брав участь, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією Російської Федерації проти України, перебуваючи в: м. Марʼїнка Донецької області, м.Бахмут Донецької області, м. Авдіївка Донецької області. Неодноразово був нагороджений медалями різного рівня.

У 2022 році був переведений на подальшу військову службу до військової частини А 0666 (28 окрема механізована бригада).
Мужньо виконувавши свій обов’язок, Михайло загинув 01 листопада 2022 року під час виконання бойового завдання в н.п. Олександрівка Херсонського району Херсонської області, від мінометного обстрілу ворогом позицій.

Я пишаюсь ним, його незламністю та патріотизмом і вважаю, що Бабенко Михайло Євгенійович-справжній Герой, який заслуговує на найвищу державну нагороду- Герой України ( посмертно).

Ця петиція- найменше, що можна зробити для вшанування пам’яті нашого Героя- мужнього, сміливого, відважного, який був опорою, підтримкою та взірцем для багатьох. Був найкращим сином, братом, другом, чоловіком і татком !!! В Михайла залишилося двоє маленьких дітей.

Він захищав нашу країну від лютого ворога, проявляючи мужність, відвагу та професіоналізм. Поставив Батьківщину вище за життя, за що здобув вічну шану і славу», -йдеться в петиції на адресу Президента України.

«Прошу підписати петицію загиблому військовому», — пише Сергій Кривенко на власній сторінці Фейсбук звертаючись до небайдужих українців.

Джерело

Новини України