Прикордонники показали, як бачать порушників через біспектральні камери (відео)

Більшість випадків виявлення правопорушень у прикордонні відбувається саме завдяки застосуванню сучасних технічних засобів фотофіксації та відеоспостереження.

Про це інформує західне регіональне управління Держприкордонслужби, пише DailyLviv.com.

За словами охоронців кордону, більшість випадків виявлення правопорушень у прикордонні відбувається саме завдяки застосуванню сучасних технічних засобів фотофіксації та відеоспостереження.

«Зокрема, саме завдяки використанню біспектральних камер, прикордонникам відділення «Паладь Комарівці» відділу «Ужгород» вдалося затримати дві групи правопорушників, які намагалися у незаконний спосіб перетнути українсько-словацький кордон. Обидві групи рухалися у темний час доби.

Читайте також: Для перехоплення безпілотників контрабандистів на кордон в Карпатах кинули гелікоптери Airbus Н125 (відео)

Рух першої з них зафіксували за триста метрів від кордону. На пошуки невідомих вислали прикордонний наряд з розшуковим собакою. Затримані, чоловік і дві жінки, не мали при собі жодних документів. Згодом правоохоронці встановили, що усі троє є місцевими жителями, які мали намір поза пунктами пропуску потрапити до Німеччини. Там вони сподівалися продовжити отримання соціальних виплат, які країна надає особам, постраждалим від війни.

Іншу трійку виявили за пів кілометра від кордону. Аби відстежити рух правопорушників, прикордонники підняли в небо безпілотник. Троє чоловіків, яких затримав наряд, також виявилися місцевими жителями. Зупинити їхню незаконну «подорож» допоміг службовий собака прикордонників. Плани правопорушників виявилися аналогічними намірам попередників.

Читайте також: Порушників кордону зловили фотопастками. Як це було

Усіх затриманих доставили у прикордонний підрозділ. Їх справи буде передано до суду, який визначить покарання за спробу незаконного перетину державного кордону України»,- йдеться в повідомленні.

Джерело

Новини України